30 Mayıs 2014 Cuma

BROOKS SELE ACILARA SON VEREN MUCİZE Mİ?

30 Mayıs 2014 Cuma
En sık karşılaştığım sorulardan birisi sele seçimi Brooks selenlerin gerçekten söylendiği kadar etkili olup olmadığı. Sorulara bir ölçüde cevap verip bu konuda araştırma yapanlara bir ölçüde yardımcı olabilmek için bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Konuya başlamadan Bisiklet ve bisiklet ekipmanı seçimi, bisiklet modifiyesi konusunda uzman olmadığımı hatta fazla fikir sahibi olmadığımı baştan belirteyim. Ben sadece kendi kullandığım malzemelerin eleştirisini yapabilirim bunlar dışında fikir sahibi değilim.

25 Mayıs 2014 Pazar

GÖLYAZI - GÜZELYALI

19 Mayıs 2014 Pazartesi
Sabah 06:30 da uyandığımda dışarıdan sesler geliyordu, benden önce kalkanlar da vardı. Bu gün daha fazla yatmayıp hemen hazırlanmaya başladım. Çadırdan çıktığımda güneş etrafı ısıtmaya başlamıştı. Hala uyuyanlar da vardı.
Kalkar kalkmaz hemen makineme sarılıp fotoğraf çekmeye koyuldum. Bu görüntüyü kaçıncı kez çektiğimi anımsamıyorum.

22 Mayıs 2014 Perşembe

SUUÇTU - GÖLYAZI

18 Mayıs 2014 Pazar
Sabah dışarıdan gelen seslerle uyandım. Saate baktım 06:40 tı. Normal olarak turlarda sabah 06:00 da kalkarım ama bu günkü yolumuz programda 60 km ve genelde iniş olarak göründüğünden yatmaya karar verdim. Yeniden uyandığımda aradan tam bir saat geçtiğini görüp çadırın içinde toparlanmaya başladım. O sırada birisi Orhan abi kalktı mı dedi Erdal kalktı çadırın içinde hazırlanıyor diye yanıt verdi. Erdal artık beni iyi tanıyor ve kalkar kalkmaz dışarı çıkmadığımı biliyor.

20 Mayıs 2014 Salı

GÜZELYALI - SUUÇTU

17 Mayıs 2014 Cumartesi
Bir kaç yıldır düzenlediğim ve artık neredeyse geleneksel hale gelen bahar turlarının bu yılkine İDO ile Yenikapıdan Güzelyalıya geçerek başlamayı planladım. 1. gün Uluabat gölünün arkasından geçip Mustafakemalpaşa ilçesindeki Suuçtuya gidecek, 2. gün Suuçtudan Uluabat gölü kenarındaki şirin balıkçı köyü Gölyazıya geçecek son gön ise Trilye üzerinden Güzelyalıya gelip Yenikapıda turu tamamlayacaktık.
Sabah erkenden kalkıp Yenikapıya gittim. Kaç kişi geleceğini ben de bilmiyordum. Yavaş yavaş sayımız arttı ve son anda bir gün önce konuşup geleceğini öğrendiğim Kemal'in de gemiye yetişmesi ile 12 kişi olduk. Bu hafta sonu 3 ayrı yerde bisiklet festivali varken bu kadar katılımı doğrusu beklemiyordum.