29 Temmuz 2012 Pazar

20. GÜN AYDER - HOPA

21 Haziran 2012 Perşembe
Aydere ulaştıktan sonraki gün Yukarı Kavruna çıkacaktım ama sabah kalktığımda yağmur devam ettiğinden o gün minibüsle Yukaru Kavruna çıktım. Dönüşü aynı minibüste birlikte gittiğimiz Ute ve Ali ile yürüyerek yaptık. Ertesi gün Ute ile Avusora yürüdük, bir günde Ayderde gezerek 4 gece geçirdikten sonra dönmeye karar verdim. Bu günlerde bisiklet kullanmadığım için şimdilik anlatım ve fotoğraf yayınlamıyorum. Ayderdeki 2. gecenin sabahında matımın inmiş olduğunu fark ettim. Şişirip bıraktım akşam geldiğimde yine sönmüştü. 2 gece patlak matın üzerinde yatmak zorunda kaldım. Patlağı bulmam için matı şişirip bakmam lazım.
Sabah güzel bir güne merhaba dedim. Aydere yürüyüp 1 simit ve 1 laz böreği aldım. Ayderde bu tür şeyleri fırından alın en ucuz yer orası. Ayder çok pahalı bir yer. Bu yürüyüş 1 saatimi aldı. Param bittiği için bu gün döneceğim. Aşağıdan para çekmem lazım.

16. GÜN ARDEŞEN - AYDER

17 Haziran 2012 Pazar
Sabah 04:30 da kalktım. Yağmur durmuş ama hava bulutlu.

15. GÜN AKÇAABAT - ARDEŞEN

16 Haziran 2012 Cumartesi
Sabah kahvaltıda Cihan'a Alinin Artvine 2 gün önce geleceğini programda değişiklik yapmak için konuşmamız gerektiğini söyledim. Çok iyi olur dedi. 1 Temmuza kadar programımızda istediğimiz değişiklikleri yapabiliriz çünkü kimseye verilmiş bir sözümüz yok. Kahvaltı sonrası nereden kısaltma yapabileceğimize bakmak için programı açtık. Sonuçta Cihan ve Volkan dağa tırmanmak istemediklerini, sınıra bu kadar yaklaşmışken bir an önce Gürcistan'a girmek istediklerini söylediler. Böylece yolumuzu ayırmaya karar verdim. Herkesin beklentilerini karşılayacak turu yapması en doğrusuydu.

14. GÜN GİRESUN - AKÇAABAT

15 Haziran 2012 Cuma
Giresunda çok sayıda martı var ve kahkahayı andıran çığlıkları gece bile durmadı ama bu insanı asla rahatsız etmiyor. Yorgun olduğumdan rahat bir uyku uyudum. Sabah Volkan kahvaltımızı hazırladı ve kahvaltı sonrası hazırlanıp yola çıktık.

13. GÜN FATSA - GİRESUN

14 Haziran 2012 Perşembe
Sabah çok güzel bir kahvaltıdan sonra Ahmet Bey ile vedalaşıp yola çıktık.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

12. GÜN SAMSUN - FATSA

13 Haziran 2012 Çarşamba
Sabah kalkınca bisikletlerimizi almak için Cihan ve Mustafa ile otoparka gittik. Burada bizi bir sürpriz bekliyordu. Görevli bisiklet başına 10 TL talep etti. Araba bıraksak 15 TL ödeyeceğiz ama bisiklet için istenen 10 TL ve üstelik ortada bir tarife de yok. Bisikletleri almadan geri geldik. Kahvaltıdan sonra Volkan otel görevlileri ile görüştü sonuçta talep edilen ücret 5 TL ye indi. Bize göre bu bile fazla ama hepimiz yola çıkacağız tartışacak zamanımız yok. Üzerimde para olmadığından hisseme düşen parayı Cihan ödedi, ben yolda PTT den para çektikten sonra borcumu ödeyeceğim. Mustafa ile vedalaştık. Mustafa'ya gösterdiği uyum ve samimiyet için çok teşekkür ediyorum. Turun kalan kısmında kendisini çok arayacağımı biliyorum.

11. GÜN YAKAKENT - SAMSUN

12 Haziran 2012 Salı
Sabah kalktığımızda hava çok güzeldi. Bulunduğumuz yerden Yakakentin görünüşü.

10. GÜN SİNOP - YAKAKENT

11 Haziran 2012 Pazartesi
Kahvaltıdan sonra hazırlandık. Mustafa ve Volkanla gelmişken müze olan eski Sinop ceza evini de gezmeye karar verdik. Çadırlar nemden ıslandığı için müzeden dönene kadar kuruması için toplamamaya karar verdik. Eşyalarımızı zaman kaybetmemek için toplayıp çantalarımıza yerleştirdik. Cihan sizi yukarıda köşede bekleyeceğim diyerek yola çıktı. Soğuk hava hala devam ediyor. Bisikletlerimizi de kamp alanına bırakarak yürümeye karar verdik. Yukarı çıktığımızda bisikletlerimizin olmadığını gören Cihan şaşırdı. Müzeyi gezeceğimizi söyledik. Gelmek istemedi sizi dünkü benzincide beklerim dedi. Yürüyerek müzeye gittik.

9. GÜN ABANA - SİNOP

10 Haziran 2012 Pazar
Sabah kalkıp kahvaltımızı yaptık. Ahmet daha geç çıkacağı için uyuyor. Yola çıkamaya hazırlanıyoruz. Cihan bloğumda yayınladığım tur planının yazıcıdan aldığı kopyasını inceliyor. Programa göre Uzungöle kadar mola yok ama Trabzonda otel rezervasyonumuz bir gün sonraya yapılınca 1 günlük boşluk ortaya çıktı.

8. GÜN AYDOS - ABANA

09 Haziran 2012 Cumartesi
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra 07:00 de yola çıktık.

27 Temmuz 2012 Cuma

7. GÜN AMASRA - AYDOS

08 Haziran 2012 Cuma
Arkadaşlara yolda buluşalım dememe rağmen kaldığım pansiyonun önüne geldiler ve 08:30 da yola çıktık.

5. GÜN GÖME - AMASRA

06 Haziran 2012 Çarşamba
Sabah 06:00 da kalktım az sonra yağmur başladı.

4. GÜN AKÇAKOCA - GÖME

05 Haziran 2012 Salı
Sabah 08:15 te yoldayız. Bu günkü hedefimiz Zonguldak'a ulaşmak. Ereğliye kadar işimiz kolay ama sonrasında Zonguldak'a kadar yokuşlar ile devam edecek. Kamp yerinden önce Cihan yola çıktı, ardından ben ve Mustafa. Volkan ve Aykut toparlanamadıkları için biraz geciktiler.

3. GÜN KERPE - AKÇAKOCA

04 Haziran 2012 Pazartesi
Sabah kalktığımızda hava çok güzeldi.

2. GÜN ŞİLE - KERPE

03 Haziran 2012 Pazar
Gece uzaktan gelen müzik dışında sakin geçti. Kahvaltımızı yaptık çadırlarımızı topladık. Çantalardan birisinin vida bağlantıları çantanın içindeki sert plastiği yırtıp çantadan kurtulduğu için içindeki tencere, ocak setini ve bir kısım malzemeyi bagaja bağladığım sırt çantasına koydum.

26 Temmuz 2012 Perşembe

1. GÜN İSTANBUL - ŞİLE

02 Haziran 2012 Cumartesi
Nihayet uzun zamandır hazırlandığımız turun başlangıç günü geldi. Turdan önce bisikletimi bakım için Trek e götürdüm ama atölye kısmı Bahçeköye taşındığından bir şey yaptıramadım. İzzet bey şikayetin yoksa bakıma gerek yok yanına ruble ve zincir al dedi. Zincir ve yedek fren, vites ve jant tellerini aldım ama ne yalan söyleyeyim ruble taşımak bana absürd geldi. Nasılsa zinciri Samsunda değiştireceğim gerekirse rubleyi de oradan temin ederim diye düşündüm. Yola çıkmadan 2 gün önce bisikletimi yıkarken ön tekerleğin sallandığını fark edince metin bisikletin yolunu tuttum. Göbeği değiştirdiler. Başlamadan terslikler boy göstermeye başladı, hayırdır inşallah.

24 Temmuz 2012 Salı

GÜRCİSTAN HAKKINDA MERAK EDİLENLER

24 Temmuz 2012
İstanbuldan başlayıp Gürcistanı kapsayan turumu tamamlayıp dün İstanbula geldim. Bu ülkede 17 güzel gün geçirdim. Gerek telefonla gerekse mail ve mesaj yolu ile pek çok arkadaşım bu ülke hakkında merak ettiklerini soruyorlar. Tatile çıkacağım ve tur anlatımına İstanbuldan başlayacağımdan Gürcistan tur anlatımı 2 ay belki daha fazla zaman alacak. merak edenleri daha fazla bekletmeden kısa başlıklarla Gürcistan hakkında sizleri bilgilendirmeyi uygun buldum.